25.6.2013
OPD ve škole
Pracovníci Operačního programu Doprava navštívili již před měsícem Základní školu v Berouně - Závodí. Dětem se aktivity a dárky líbily natolik, že jsme se rozhodli před ukončením tohoto školního roku navštívit ještě další základní školu a pobavit se s dětmi o tom, co je to vlastně Evropská unie a k čemu slouží peníze EU.


V průběhu tohoto a předchozího týdne jsme tedy navštívili Základní školu Ohradní na Praze 4. Dětem ze čtyř 5. tříd jsme nabídli obdobný (a již ověřený) program, který se skládal z teoretických informací o Evropské unii, jejich symbolech a orgánech. Nedílnou součástí byly i základní informace o Operačním programu Doprava a taktéž praktické ukázky na projektech, které mohou děti z Prahy znát ze svých vlastních zkušeností - silniční okruh kolem Prahy Lahovice - Vestec, prodloužení pražského metra A, modernizace části stanice Praha hl. n. apod.

Dále následovaly aktivity jako malování obrázků zajímavých projektů OPD a skládání a vymýšlení básniček s dopravní tématikou. Poté jsme si básničky všichni přečetli a děti jsme za jejich snahu a pozornost odměnili malými dárečky ve formě pastelek, kvartet, pexes, bloků a triček.