4.8.2014
Letní fotografická soutěž Vyfoť projekt
Úspěšná celostátní fotografická soutěž Vyfoť projekt, kterou už čtvrtým rokem pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj, pokračuje i letos a to od 28. července do 18. září. Vyhrát můžete digitální zrcadlovku značky Canon, voděodolný digitální fotoaparát Pentax Richoh, digitální kompaktní fotoaparáty Sony Cyber Shot nebo jinou z báječných cen.


 
Úkolem soutěžících je vyfotit realizované projekty spolufinancované z fondů EU a nahrát je přes jednoduchý formulář přímo na web soutěže www.vyfotprojekt.cz. S přispěním Evropské unie se od roku 2004 doposud podařilo v České republice podpořit přes 60 tisíc projektů, je tedy z čeho vybírat. Řadu z nich je možné dohledat na on-line mapě projektů, která je k dispozici také formou mobilní aplikace.
 
Soutěžní kategorie byly pro letošní ročník rozšířeny - Nejtalentovanější fotograf/ka (hlavní soutěž), Nejaktivnější fotograf/ka a nebo kategorie Foto před a po. Vítěze hlavní soutěže vybere odborná porota, ve druhé kategorii může uspět ten, kdo přihlásí nejvíce snímků různých projektů a třetí kategorie je opět na porotě.
 
I letos se mohou soutěžící utkat v doplňkové kategorii Vyfoť se sám, kam mohou zasílat snímky, na kterých jsou zachyceni společně s projektem. Po celou dobu trvání soutěže bude probíhat pravidelné losování o ceny. Celkové výsledky zveřejní ministerstvo na podzim.
 
Pravidla a podrobné informace o soutěži naleznete na webových stránkách www.vyfotprojekt.cz. Další informace můžete získat na Facebooku, v Eurocentrech – informačních kanceláří o EU, na bezplatné telefonní lince Eurofon 800 200 200 nebo na webu www.strukturalni-fondy.cz, kde je pro uživatele zprovozněn interaktivní chat.